Corona-protocol

Poetry Slam Rotterdam en Leeszaal Rotterdam West doen hun best om zich zo goed mogelijk aan de regels te houden. Hieronder vind je ons Corona-protocol.

N.B. Wil je niet naar de Leeszaal komen, maar toch graag meekijken en meestemmen? Volg dan onze live-stream. Je vindt de link ongeveer een week voor het event op de sociale media (Facebook en Instagram).

Protocol Poetry Slam in de Leeszaal:

1,5 afstand + hygiëne


Vooraf:

Bezoekers melden zich aan via boeket@antenna.nl en ontvangen bericht of er plaats is.
Als iemand zich op de dag zelf ziek of verkouden voelt, dan komt hij/zij/hen niet.
Slammers of artiesten melden zich af bij Sunshine Summerville
Bezoekers melden zich af bij Joke van der Zwaard, via boeket@antenna.nl.

Bij binnenkomst: aanmelden + handgel gebruiken
Er wordt aan bezoekers, slammers en artiesten gevraagd een mondkapje op te doen en die te
gebruiken op momenten dat ze zich door de zaal bewegen. Als ze zitten, luisteren en/of
slammen kan die af.

Voor mensen die geen mondkapje bij zich hebben, heeft de Leeszaal een voorraad weggooi-mondkapjes (donaties voor het kopen daarvan zijn welkom). Bij binnenkomst krijgen mensen 3 fiches. Die zijn bespoten met reinigingsmiddel en worden met een handschoen uit de schaal gehaald.

Er is ruimte voor 8 slammers + 10 medewerkers + 25 mensen publiek.

Het 1,5m grid in de leeszaal en de plaatsing van de stoelen geven aan hoe er voldoende afstand gehouden kan worden. Je mag de stoelen dus niet verplaatsen.

Bij een uitverkochte zaal zitten de slammers  en Sunshine achter het podium.

De DJ en de host zitten linksvoor. De juryvoorzitter/teller en de stemadviseur zitten aan de gekleurde tafel rechtsvoor. De geluidstechnicus staat bij de bar.  De vrijwilligers van de Leeszaal staan bij de deur en bij de tafel/bar rechtsvoor. De mensen die de livestream opnemen zitten links van het podium en Chantal Arts staat links bovenaan de trappen.

We applaudisseren door middel van klappen, fingersnaps en eventueel andere gebaren. Schreeuwen, gillen en joelen is niet toegestaan. De host maakt dat aan het begin van de avond en zo nodig tussendoor, duidelijk.

Voor en na de rondes en in de pauzes kunnen mensen zich door de hele zaal verspreiden en/of naar buiten gaan. De buitenruimte heeft een aparte ingang en een aparte uitgang.
De gewone bar is niet in functie, om ophoping van mensen te voorkomen. Consumpties (koffie/thee, grenadinemix, cola en water) kunnen bij de tafel vooraan gehaald en betaald worden. Dat kan alleen contant / cash.

De stempotjes staan op de centrale tafel vooraan. Een ‘verkeersregelaar’ zorgt ervoor dat het gaan zitten en weer opstaan op de goede volgorde gebeurt. De eerste bezoekers worden vooraan neergezet. De zaal wordt naar achteren toe gevuld. In de pauzes en bij het stemmen gaat eerst de achterste rij stemmen en wordt naar voren gewerkt.

De microfoon wordt na elke spreker schoongemaakt. De host heeft een eigen microfoon
De wc is open voor noodgevallen.

Share This