Workshop: Van Woorden tot Wedstrijd - door Benzokarim

Woensdag 1 mei, van 15:00 uur tot 17:00 uur bij Bibliotheek Rotterdam (Blaak 111)

Poetry Slam Rotterdam nodigt je van harte uit voor een inspirerende workshop getiteld “Van Woorden tot Wedstrijd“, gehouden in de Centrale Bibliotheek van 15:00 tot 17:00 uur.

 

Stap in de spannende wereld van Slam Poetry en ontdek de kunst van de slambattle! Poetry Slam Rotterdam is verheugd om een inspirerende workshop te presenteren, geleid door de getalenteerde Benzokarim – finalist van Poetry Slam Rotterdam 2019 en winnaar van de 3de plaats op het NK Poetry Slam 2020.

Deze dynamische workshop is ontworpen om je vaardigheden te verfijnen, je zelfvertrouwen te vergroten en je voor te bereiden op een echte slambattle. Hier zijn de leerdoelen van de dag:

  • Ontdek de unieke dynamiek en competitieve elementen van Slam Poetry en leer hoe je je kunt voorbereiden op een succesvolle slambattle.
  • Hoe maak je je teksten functioneel voor een slambattle? Leer hoe je je stukken kunt aanpassen en optimaliseren voor een slambattle, zodat je je beste zelf kunt laten zien op het podium.
  • Selecteer je beste stukken: Ontdek hoe je krachtige en betekenisvolle stukken kunt kiezen die resoneren met jou en je publiek. Leer hoe je je creativiteit kunt kanaliseren om impact te maken op het podium en jezelf te onderscheiden in een slambattle.
  • Oefenen voor je optreden: Doe mee aan interactieve oefeningen en ontvang persoonlijke feedback om je voor te bereiden op je eigen slambattle-optreden. Ontwikkel je podiumvaardigheden en vergroot je zelfvertrouwen in een ondersteunende en stimulerende omgeving.

Of je nu een doorgewinterde performer bent of pas begint met je reis in de wereld van poëzie, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische technieken die je creativiteit stimuleren en je performance versterken.

Schrijf je vandaag nog in en bereid je voor op een middag vol inspiratie, ontdekking en artistieke groei.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op 10 april in de Centrale Bibliotheek. Vergeet niet je schrijfmaterialen mee te nemen en een open geest voor nieuwe mogelijkheden!

 

De workshop is geschikt voor iedereen die al eens op een podium heeft gestaan.
Voor deze workshop geldt een vrije bijdrage (contant of per Tikkie / QR). Je bepaalt zelf wat je kunt missen. Zo kan iedereen deelnemen.
Er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden is verplicht en via de knop hierboven.
P.S. Na afloop van de workshop kun je direct door naar Leeszaal West, voor de derde voorronde van Poetry Slam Rotterdam!

Workshopdocent: Benzokarim

Benzokarim (1996) is dichter, spoken word artiest en schrijver. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Karim heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Schrijven is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds’ Slow Writing Lab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Verder is hij coach bij Poetry Circle en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Naast optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border, Read My World, Poetry International, Opera Forward Festival en het Boekenbal is hij op 18 november 2022 gedebuteerd met zijn dichtbundel El Ghorba, een bundel waarin gesprekken met zijn vader – en het herdenken van zijn moeder – centraal staan.

Share This